marți, 21 ianuarie 2014

Artroza - o boală neluată în seamă de majoritatea dintre noi, ne poate țintui la pat în timp....



Artroza este în prezent una din cele mai frecvente afecțiuni ale artriculațiilor și se încadrează printre cele mai discutate probleme de sănătate ale prezentului. Afectează până la 12% din populație.

Ce este artroza?

Artroza este o afecțiune de lungă durată cu evoluție lentă, a uneia sau mai multor articulații, când se uzează în primul rând cartilajul articulației. Cel mai frecvent sunt afectate articulațiile genunchiului și ale șoldului, acestea fiind cel mai mult solicitate. Artroza începe cu dispariția cartilajului articular, apoi se produc schimbări și la oasele învecinate, însoțite de distrugerea articulației. Are ca urmare imobilitatea și durerea de articulație, precum și o deformare crescută. Primele schimbări încep să apară pe la vârsta de 20-30 ani, iar odată cu înaintarea în vârstă problemele se adâncesc.

De ce apare artroza?

În cazul multor afecțiuni nu este posibilă întotdeauna stabilirea cauzei declanșatoare, chiar dacă alteori este prezentă o anumită situație și un anumit factor, care explică apariția afecțiunii. Artroza este provocată de diferiți factori, dar de obicei apare tocmai ca urmare a suprasolicitării articulațiilor. De această afecțiune suferă cel mai frecvent persoanele supraponderale, sau cei care muncesc din greu fizic. O mare parte din pacienți o reprezintă și sportivii. Tocmai accidentele sau rănile minore pot fi un impuls inițail pentru evoluția afecțiunii.

Simptomele artrozei

Simptomele tipice ale acestei afecțiuni sunt durerile și imobilitatea articulațiilor. Acestea sunt sensibile la rece, de exemplu la schimbarea vremii. Durerea apare și la activitate solicitantă. La artroza genunchiului de exemplu, este foarte solicitant urcatul și coborâtul scărilor, dealului, sau mersul pe teren denivelat. În cadrul altor activități este posibil să nu apară problemele ( mersul pe bicicletă). Atunci vorbim de așa-numita durere de start. Ulterior apare rigiditatea articulațiilor la începutul mișcării, care dispare treptat odată cu desfășurarea activității. În cazuri mai grave ale afecțiunii durerea persistă în timpul mișcării, și mai apoi și în repaos.
Cea mai frecventă dintre artroze este gonartroza - îmbolnăvirea articulațiilor la genunchi. Și această afecțiune afectează mai mult femeile decât bărbații, mai ales cele de vârsta a doua și a treia. Apare la persoanele supraponderale, dar și la cei care au suferit  accidentări ale articulațiilor genunchiului sau după operație în zona genunchiului.
Artroza este o afecțiune care provoacă multe probleme, în prezent devine o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Afectează femeile într-o mai mare măsură și provoacă dureri neplăcute.

Soluții

Este important a se trata nu doar artroza în sine, dar și durerea, pentru ca pacientul să se poată întoarce la o viață normală.  Într-un stadiu avansant se impune operația de înlocuire a articulației afectate cu una artificială.  Șansele ca articulația artificială să fie primită de corp sunt de 50/ 50.
În cazul în care corpul pacientului refuză articulația artificială, medicii nu au altă soluție decât scoaterea articulației, iar pacientul rămâne în cel mai bun caz în cârje, sau.... țintuit într-un pat.
Pentru a evita astfel de cazuri cea mai eficientă modalitate este prevenția, stimularea permanentă a articulației cu ajutorul exercițiilor fizice și cu fizioterapie.
Una din cele mai eficiente metode de fizioterapie este magnetoterapia.
Noi vă propunem magnetoterapia pulsantă de joasă frecvență, ale cărei principale efecte sunt: efectul analgezic, antiinflamator, de regenerare și stimulare a întregii articulații.









2 comentarii:

  1. Buna seara!
    In calitate de clienta a firmei dumneavoastra, am participat la o prezentare coordonata de domnul Tatu Adrian Claudiu, care s-a recomandat ca fiind medic. Domnul Tatu ne recomanda aceste aparate ca fiind bune pentru orice boala, ne solicita numerele de telefon si apoi ne suna insistent incercand sa ne oblige sa cumparam aceste aparte. Stiind ca firma dumneavoastra este plina de seriozitate, nu pot intelege cum astfel de oamenii fac parte din echipa. Nu am stiut unde sa depun o reclamatie in acest sens, dar cautand pe internet un site al firmei, am identificat acest blog prin care doresc sa va instiintez despre acest om care se recomanda a fi doctor si despre care am aflat ca nu este! Personal, nu sunt multumita de prezentarea facuta de domnul Tatu deoarece acesta nu raspunde intrebarilor noastre referitoare la functionalitatea aparatelor in plus ne spune: " Cumparati si veti vedea ce bine va veti simti". Este jenant, ca persoana la 54 de ani, sa ma deplasez cu interes la o astfel de prezentare si sa fiu partasa unor minciuni ieftine! Va rog sa luati masuri!
    Cu respect,
    Ionescu G.

    RăspundețiȘtergere