marți, 23 iunie 2015

„Fericirea constă, în primul rând în sănătate.”


După cum bine știm, sănătatea este starea de bine a omului. Atâta timp cât omul este sănătos el se poate bucura de toate frumusețile vieții. Sănătatea însăși este un echilibru al organismului care trebuie păstrat în armonie.
Sănătatea mentală se degradează tot mai mult odată cu vârsta, însă chiar și atunci când ești tânăr pot exista perioade în care creierul tău nu este atât de funcțional pe cât ar trebui. Menținerea unei minți active ajută la funcționarea mai bună a creierului, ceea ce duce la funcționarea mai bună a întregului organism.
O minte ageră și antrenată solicită un consum crescut de energie iar pentru a fi stimulat, creierul are nevoie nu doar de jocuri logice sau cuvinte încrucișate, ci și de o hrană sănătoasă și mișcare fizică regulată.

Sfaturi legate de menținerea acestei balanțe ideale între corp și spirit
  • alimentație corectă
  • comunicarea- comunicați cu oamenii, este o bună hrană pentru minte
  • mai multă activitate! Fiți activi! Sportul are un rezultat garantat! Dansurile, gimnastica, fotbal, tenis, înot, jogging
  • fiți pozitivi, optimiști
  • străduiți-vă să reduceți stresul cu orice preț
  • mbiți cât mai mult, și plângeți cât mai puțin
Totodată, vă recomand să citiți (e un mod educativ de relaxare), delectați-vă mintea cu operele marilor scriitori, cu diferitele documentare difuzate la televizor sau cu orice carte care considerați că merită citită, din cuprinsul ei, în mod sigur veți afla ceva nou, interesant, fiecare carte are farmecul ei, secretul ei, provocarea ei.
       Activitatea fizică reprezintă o parte importantă a unei vieți sănătoase, oferind beneficii atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Beneficiile exercițiilor pentru sănătatea mentală

Exerci
țiile fizice regulate te ajută să te simți mai puțin stresat, măresc stima de sine, fiind totodată o metodă bună de combatere a anxietății și depresiei.
Un antrenament la sal
a de gimnastică sau o plimbare de 30 de minute va stimula creierul să producă substanțe chimice care te vor face mai relaxat și mai fericit. Ce se întâmplă dacă ai probleme cu somnul? Din nou, exercițiul fizic este salvarea! Exercițiile regulate te ajută să dormi mai repede și mai profund. Un somn odihnitor poate îmbunătăți concentrarea și productivitatea din fiecare zi.

Beneficiile exercițiilor pentru sănătatea fizică

Exerci
țiul fizic menține corpul sănătos, întărește oasele, îmbunătățește funcțiile inimii, a plămânilor și face mușchii mai puternici. Exercițiul fizic poate fi benefic în combaterea bolilor. Persoanele care fac exerciții în mod regulat ard mai multe calorii și utilizează zahărul din sânge mai eficient. Acest lucru te ajută în prevenirea apariției diabetului de tip 2.

"Gândește pozitiv!" 
 
a sună sfatul pe care îl auzim de la cei dragi atunci când suntem în fața unei cumpene. Sau când ne îngrijorează ceva. O atitudine plină de optimism forțează creierul să comande cât mai multe multiplicări celulare. Cu alte cuvinte, lungește speranța de viață.
Această stare subiectivă de bine – fericirea , depinde de gândurile și sentimentele în legătură cu propria existență și de intrepretarea pe care o dăm evenimentelor din jurul nostru, nu de lucrurile care ni se întâmplă. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personală. Astfel se explică faptul că persoanele care au o gândire pozitivă se bucură de mai mult succes, o mai bună sănătate psihică și chiar fizică.

Cum ne ajută gândirea pozitivă?

Gândirea pozitivă ne va ajuta să descoperim că nu avem limite în puterea de a rezolva orice problemă, a îndeplini orice obiectiv propus și a ne făuri propriul viitor. Secretul constă în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.
Gândiți pozitiv indiferent de situația de moment și așteptați numai rezultate favorabile. Înainte de a întreprinde orice acțiune, vizualizați în minte rezultatul încununat de succes. Dacă faceți acest exercițiu veți fi uimiți de rezultate.


Nu poți avea pe deplin o gândire sănătoasă dacă organismul tău nu cunoaște mișcarea, exercițiul fizic. Aceste două elemente se completează pentru a rezulta omul cu adevărat integru. Deviza fiecăruia ar trebui să fie "Vreau să trăiesc sănătos!" pentru că în felul acesta ne dăm importanța nouă înșine, dar și celorlalți la a căror sănătate ținem.

De ce noi, oamenii, negăm că totul depinde de noi? Acceptă responsabilitatea de a schimba interiorul tău și vei schimba, treptat, fiecare aspect care te nemulțumește. Cu o stare generală de fericire și bucurie.

joi, 11 iunie 2015

Cea mai mare înfrângere este uitarea

Boala Alzheimer este o boală degenerativă ce afectează zone ale creierului ce controlează memoria, inteligenţa, capacitatea de judecată, limbajul şi comportamentul. Este o afecţiune mai gravă decât pierderea moderată a memoriei ce apare la persoanele în vârstă.
 
Cauzele apariției bolii Alzheimer

Cauzele bolii Alzheimer nu au fost identificate încă, cercetările în acest sens fiind în desfășurare. De asemenea, deși se crede că factorul genetic este una dintre cauzele apariției bolii Alzheimer, în realitatea doar 3% dintre cazuri sunt provocate de cauzele genetice. Boala se manifestă începând cu vârsta de 40-50 de ani. Conform Societății Române de Alzheimer, 80% dintre bolnavii de Alzheimer rămân nediagnosticați în România.
Există anumiți factori favorizanți care determină apariția bolii Alzheimer. Spre exemplu, la persoanele care suferă de hipertensiune, diabet, arterioscleroză , riscul de a suferi la un moment dat de boala Alzheimer este de două ori mai mare.

Semne şi simptome

Pierderea pe termen scurt a memoriei este de cele mai multe ori prima manifestare a bolii. Pierderile de memorie se intensifică cu timpul. Bolnavul devine dezorientat în cursul plimbărilor pe afară, adesea uitând unde locuieşte. De asemenea, el poate uita numele membrilor familiei.
Pe masură ce boala avansează, apar şi alte simptome, precum incapacitatea de a efectua sarcinile de zi cu zi , pierderea judecăţii , pierderea interesului pentru igiena personală, şi tulburări de personalitate sau comportament. Unii pacienţi au probleme cu somnul şi devin agitaţi sau confuzi la lăsarea serii . În unele cazuri, bolnavul repetă incontinuu aceleaşi idei, mişcări, cuvinte, sau gânduri. Stadiul sever-avansat e caracterizat prin indiferenţa socială, apatie, incontinenţă .

Prognostic

Deşi boala Alzheimer nu este cauza directă a decesului, starea de sănătate precară a bolnavilor cu această afecţiune creşte semnificativ riscul dezvoltării unei infecţii grave, precum pneumonia. În plus, alte boli comune pentru vârsta inaintată - cancer, atac cerebral, boala cardiacă - pot conduce la consecinţe severe în cazul pacienţilor cu boala Alzheimer.

Tratament

Ușa către o cunoaștere mai adâncă a acestei afecțiuni se deschide din ce în ce mai mult, și aduce speranța pentru milioane de persoane afectate din lume. Există tratamente care ameliorează efectele ei. Depistarea și tratarea pot prelungi durata de viață cu până la 20 de ani și îmbunătăți vizibil starea de sănătate.
În cazul acestei afecțiuni recomandăm utilizarea aparatului BioQuant N. Datorită acțiunii asupra întregului sistem vegetativ, aparatul este recomandat ca tratament adjuvant în cazul afecțiunilor degenerative ale sistemului nervos central. Se ameliorează tonusul muscular și circulația în măduva spinării. Este necesară aplicarea pe termen lung.

Boala întregii familii

Alzheimer poate fi considerată o boală a întregii familii din pricina stresului cronic pe care, în majoritatea covărşitoare a cazurilor, membrii familiei unui bolnav de Alzheimer îl dezvoltă. Indiferent dacî o arată sau nu, şocul şi anxietatea bolnavului sunt resimţite şi de familie.
Nu este deloc uşor să priveşti declinul mental al cuiva apropiat, odinioară activ si sănătos, care devine din ce în ce mai confuz şi mai neputiincios. Să vezi că are probleme în a-şi aminti propriul nume, că nu mai ştie unde se află şi cine sunt peoprii lui copiii.