marți, 23 iunie 2015

„Fericirea constă, în primul rând în sănătate.”


După cum bine știm, sănătatea este starea de bine a omului. Atâta timp cât omul este sănătos el se poate bucura de toate frumusețile vieții. Sănătatea însăși este un echilibru al organismului care trebuie păstrat în armonie.
Sănătatea mentală se degradează tot mai mult odată cu vârsta, însă chiar și atunci când ești tânăr pot exista perioade în care creierul tău nu este atât de funcțional pe cât ar trebui. Menținerea unei minți active ajută la funcționarea mai bună a creierului, ceea ce duce la funcționarea mai bună a întregului organism.
O minte ageră și antrenată solicită un consum crescut de energie iar pentru a fi stimulat, creierul are nevoie nu doar de jocuri logice sau cuvinte încrucișate, ci și de o hrană sănătoasă și mișcare fizică regulată.

Sfaturi legate de menținerea acestei balanțe ideale între corp și spirit
  • alimentație corectă
  • comunicarea- comunicați cu oamenii, este o bună hrană pentru minte
  • mai multă activitate! Fiți activi! Sportul are un rezultat garantat! Dansurile, gimnastica, fotbal, tenis, înot, jogging
  • fiți pozitivi, optimiști
  • străduiți-vă să reduceți stresul cu orice preț
  • mbiți cât mai mult, și plângeți cât mai puțin
Totodată, vă recomand să citiți (e un mod educativ de relaxare), delectați-vă mintea cu operele marilor scriitori, cu diferitele documentare difuzate la televizor sau cu orice carte care considerați că merită citită, din cuprinsul ei, în mod sigur veți afla ceva nou, interesant, fiecare carte are farmecul ei, secretul ei, provocarea ei.
       Activitatea fizică reprezintă o parte importantă a unei vieți sănătoase, oferind beneficii atât din punct de vedere fizic cât și psihic.

Beneficiile exercițiilor pentru sănătatea mentală

Exerci
țiile fizice regulate te ajută să te simți mai puțin stresat, măresc stima de sine, fiind totodată o metodă bună de combatere a anxietății și depresiei.
Un antrenament la sal
a de gimnastică sau o plimbare de 30 de minute va stimula creierul să producă substanțe chimice care te vor face mai relaxat și mai fericit. Ce se întâmplă dacă ai probleme cu somnul? Din nou, exercițiul fizic este salvarea! Exercițiile regulate te ajută să dormi mai repede și mai profund. Un somn odihnitor poate îmbunătăți concentrarea și productivitatea din fiecare zi.

Beneficiile exercițiilor pentru sănătatea fizică

Exerci
țiul fizic menține corpul sănătos, întărește oasele, îmbunătățește funcțiile inimii, a plămânilor și face mușchii mai puternici. Exercițiul fizic poate fi benefic în combaterea bolilor. Persoanele care fac exerciții în mod regulat ard mai multe calorii și utilizează zahărul din sânge mai eficient. Acest lucru te ajută în prevenirea apariției diabetului de tip 2.

"Gândește pozitiv!" 
 
a sună sfatul pe care îl auzim de la cei dragi atunci când suntem în fața unei cumpene. Sau când ne îngrijorează ceva. O atitudine plină de optimism forțează creierul să comande cât mai multe multiplicări celulare. Cu alte cuvinte, lungește speranța de viață.
Această stare subiectivă de bine – fericirea , depinde de gândurile și sentimentele în legătură cu propria existență și de intrepretarea pe care o dăm evenimentelor din jurul nostru, nu de lucrurile care ni se întâmplă. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personală. Astfel se explică faptul că persoanele care au o gândire pozitivă se bucură de mai mult succes, o mai bună sănătate psihică și chiar fizică.

Cum ne ajută gândirea pozitivă?

Gândirea pozitivă ne va ajuta să descoperim că nu avem limite în puterea de a rezolva orice problemă, a îndeplini orice obiectiv propus și a ne făuri propriul viitor. Secretul constă în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.
Gândiți pozitiv indiferent de situația de moment și așteptați numai rezultate favorabile. Înainte de a întreprinde orice acțiune, vizualizați în minte rezultatul încununat de succes. Dacă faceți acest exercițiu veți fi uimiți de rezultate.


Nu poți avea pe deplin o gândire sănătoasă dacă organismul tău nu cunoaște mișcarea, exercițiul fizic. Aceste două elemente se completează pentru a rezulta omul cu adevărat integru. Deviza fiecăruia ar trebui să fie "Vreau să trăiesc sănătos!" pentru că în felul acesta ne dăm importanța nouă înșine, dar și celorlalți la a căror sănătate ținem.

De ce noi, oamenii, negăm că totul depinde de noi? Acceptă responsabilitatea de a schimba interiorul tău și vei schimba, treptat, fiecare aspect care te nemulțumește. Cu o stare generală de fericire și bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu