joi, 8 septembrie 2016

ORINRO: Osteoporoza : Cauze și tratament.


Osteporoza este boala caracterizată prin scăderea densității osoase și creșterea riscului de a suferi fracturi.
Osteporoza nu provoacă întotdeauna simptome, dar are urmări grave pe care le poți preveni ducând un stil de viață sănătot și adoptând o alimentație corectă.
Osteporoza apare în general la femeile aflate în menopauză, dar a fost diagnosticată și la bărbați. Studiile arată că o treime dintre femeile trecute de 50 de ani suferă de această boală. Totodată, unul din cinci bărbați este diagnosticat cu osteporoză.

Cauza afecțiunii este în cea mai mare parte de natură hormonală. La femei, lipsa estrogenilor din corp determină diminuarea matricei osoase și scăderea rezervelor de calciu de la nivelul osului. 
Odată cu înaintarea în vârstă, se intensifică procesul de pierdere a amsei osoase și apar dureri la nivelul coloanei, din cauza macinarii vertebrelor.
Astfel, până și cel mai mic accident, cum ar fi banala alunecare, poate genera fracturi.


Factorii favorizanți care duc la instalarea și progresia rapidă a bolii:
- dieta săracă în calciu și vitamine
- sedentarismul
- lipsa expunerii la lumina naturală a soarelui
- obezitatea
- excesul de tutun și alcool

Prin urmare, cele mai bune metode de a te proteja de această boală sau de a-i încetini evoluția, odată instalată, este să faci mișcare și să adopți o dietă bogată în proteine, minerale și calciu.


Plimbările în aer liber pot face minuni. Razele soarelui determină producția de provitamina D, la nivelul epidermei. Este suficient să te expui la soare 15 minute, de 3-4 ori pe săptămână. În sezonul rece, poți apela la suplimente de vitamina D.
Pentre a preveni lipsa de calcou, poți consuma produse lactate parțial degresate, dar și cereale integrale, semințe de susan, mac, nuci, soia, linee, legume cu frunze și tofu.



 În cazul osteoporozei articulației șoldului recomandăm utilizarea aparatului UltiCare LT 100. Acționează împotriva scăderii densității osoase, și îmbunătățește semnificativ starea oaselor și a articulațiilor. Se utilizează în principal efectul de stimulare și efectul de regenerare al aparatului. În cazul durerilor utilizăm și efectul împotriva durerii. În același timp asigurați-vă că aveți un aport de calciu ușor absorbabil, sub forma suplimentelor nutritive și alimentației bogate în calciu. Asigurați-vă un echilibru acidobazic al organismului, adică pH-ul în urină să fie peste 7. Aparatul este un dispozitiv medical certificat, clasa II-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu