joi, 17 august 2017

ORINRO : Controlează-ți diabetul respectând 6 reguli



ORINRO : Puteți să vă controlați diabetul respectând șase reguli din viața de zi cu zi.

1. Mâncați sănătos. Acest lucru este esențial atunci când aveți diabet zaharat, deoarece ceea ce mâncați vă afectează glicemia. Consumați o mulțime de legume, fructe și cereale integrale. Alegeți produse lactate fără grăsimi și carne slabă. Limitați alimentele bogate în zahăr și grăsimi. Amintiți-vă că carbohidrații se transformă în zahăr, deci urmăriți acest aspect. Încercați să respectați mesele zilnice. Acest lucru este cu atât mai important dacă luați insulină sau medicamente pentru a controla zahărul din sânge.

2. Faceți mișcare. Dacă nu ați fost activ până acum, este timpul să începeți. Nu trebuie să vă înscrieți într-o sală de gimnastică, pur și simplu, plimbați-vă prin parc sau cu bicicleta. Scopul dvs. ar trebui să fie de 30 de minute de activitate pe zi. Un stil de viata activ te ajută să-ți controlezi diabetul zaharat prin reducerea glicemiei. De asemenea, vă scade șansele de a suferi boli de inimă. În plus, vă poate ajuta să pierdeți kilogramele în plus și să reduceți stresul.

3. Analize. Consultați medicul dumneavoastră cel puțin de două ori pe an. Diabetul crește șansele dumneavoastră în ce privește afecțiunile de inimă. Deci, aflați numerele: colesterolului, tensiunii arteriale și A1c (media zahărului din sânge pe o perioadă de 3 luni). Obțineți un examen complet în fiecare an. Vizitați medicul pentru a verifica problemele de ulcer varicos și leziuni nervoase.

4. Gestionați stresul. Când sunteți stresat, nivelul glicemiei crește. Și când ești îngrijorat, este posibil să nu-ți administrezi bine diabetul. Puteți uita să vfaceți exerciții, să mâncați bine sau să luați medicamentele. Găsiți modalități de a nu fi stresați - prin respirație profundă, yoga sau hobby-uri care vă relaxează.

5. Opriți fumatul. Diabetul provoacă mai multe probleme de sănătate, cum ar fi boala de inimă, boala oculară, accident vascular cerebral, afecțiuni renale, boala vaselor de sânge, leziuni ale nervilor și probleme ale picioarelor. Dacă fumați, șansa dvs. cresc de a suferi de aceste afecțiuni. De asemenea, fumatul poate face mai dificilă viața de zi cu zi. Discutați cu medicul despre modalități de a renunța la fumat.


6. Spune STOP alcoolului. Poate fi mai ușor să-ți controlezi zahărul din sânge dacă nu consumi prea multă bere, vin și alte bauturi alcoolice. Deci, dacă alegeți să beți, nu exagerați. American Diabetes Association spune că femeile care beau alcool nu ar trebui să consume mai mult de o băutură pe zi și bărbații nu ar trebui să consume mai mult de două. Alcoolul poate face ca nivelul zahărului din sânge să fie prea mare sau prea scăzut. Verificați-vă zahărul din sânge înainte de a bea și luați măsuri pentru a evita scăderea zahărului din sânge. Dacă utilizați insulină sau luați medicamente pentru diabet zaharat, mâncați când consumați alcool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu