marți, 22 aprilie 2014

Diabetul si laserterapia

Ce este diabetul?

 Diabetul este o afecțiune cronică, a cărei apariție crește neîncetat atât la nivel mondial cât și în România. În prezent vorbim despre diabet ca fiind epidemia mileniului trei. În prezent numărul diabeticilor în lume este de aproximativ 140 milioane, iar conform prognosticelor, numărul acestora peste 25 ani va crește la 300 milioane.
Diabetul este o afecțiune a metabolismului. Cea mai semnificativă manifestare a lui este nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia). Nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia) este urmarea tulburării secreției de insulină. La diabet, înafară de transformarea insuficientă a zahărului în organism, apare și o tulburare în ceea ce privește prelucrarea grăsimilor, proteinelor, substanțelor minerale și a apei. Valorile crescute ale zahărului din sânge, în decurs de un an duc la afectarea vaselor sanguine. Afectarea vaselor mici de sânge ( microangiopatia diabetică) se manifestă prin agravarea vederii, afectarea funcției rinichilor și a nervilor. Schimbările la vasele mari de sânge ( macroangiopatia diabetică) cauzează circulația proastă la nivelul membrelor, inimii și creierului. 
Diabetul are diferite simptome, iar la apariția afecțiunii nu este neapărat să fie toate dezvoltate deodată. Printre simptomele de bază ale diabetului regăsim oboseala însoțită de scăderea în greutate, urinări frecvente și sete continuă.

 Complicațiile diabetului

Printre cele mai grave complicații ale diabetului, care necesită ajutor medical imediat, regăsim hipoglicemia, hiperglicemia și rănile.
Hipoglicemia este scăderea nivelului zahărului din sânge. La diabeticii adulți această tulburare apare de obicei ca urmare a mesei întârziate sau omise, sau în cazul efortului fizic neplanificat. Printre simptomele hipoglicemiei regăsim amorțirea gurii, transpirația rece, senzația de palpitații în piept și foame.
Primul ajutor în acest caz îl constituie zahărul sub orice formă. Puteți bea un suc de portocale dulce, sau o băutură carbogazoasă rece, sau mâncați un baton de ciocolată. Diabeticii ar trebui să fie pregătit întotdeanua pentru hipoglicemie și să poarte asupra lor bomboane.
Hiperglicemia înseamnă nivel crescut al zahărului din sânge. Printre simptomele medii regăsim urinarea frecventă excesivă, poftă de mâncare crescută sau setea, tulburări de vedere și amețeli.
În multe cazuri hiperglicemia nu este însoțită de niciun fenomen vizibil. Atunci poate fi descoperită doar prin examenul de sânge. Hiperglicemia puternică se manifestă prin pierderea poftei de mâncare, crampe abdominale, greață și vârsături, dezhidratare, oboseală puternică, respirație accelerată și somnolență.
Având în vedere că la diabetici rănile se vindecă greu, mai ales la picioare (ca in imaginea alaturata), se poate ajunge foarte ușor la infecții. În cele din urmă și dintr-o mică zgârietură se poate dezvolta cangrena, care duce apoi la AMPUTAREA membrului respectiv.
De asemenea, diabetul ne afectează și funcția rinichilor și ne creează probleme cu vederea.

Cum ne ajută LASERTERAPIA  la diabet?

Prin aplicarea regulată a LASERTERAPIEI crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.  Astfel evităm complicații precum piciorul diabetic și păstrăm funcția rinichilor și a ochilor într-o stare bună. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu