marți, 1 aprilie 2014

Vine primăvara, vă dor articulațiile?

”Mă dor genunchii,  se schimbă vremea”, ”Nu știu ce am, mă doare capul, ma simt obosit”, ”Mă doare spatele, probabil de la vreme” ... etc Vă sună cunoscut?

Nu o dată ni s-a întâmplat ca atunci când urmează modificări bruște ale condițiilor meteorologice să le resimțim în organismul nostru.
Modificările bruște de temperatură, umiditate sau presiune atmosferică afectează o mare parte dintre noi. Acest lucru ni se întâmplă deoarece organismul nostru nu se poate adapta cu ușurință acestor modificări bruște. Această afecțiune medicii o numesc METEOROPATIE, sau sindromul lui Balzac. Se manifestă de obicei prin anxietate, dureri de cap, de articulaţii, stări depresive. Starea noastră de bine se datorează echilibrului reacțiilor biochimice din organismul nostru, aflate în strânsă legătură și cu factorii externi.
Cauza principală a acestei afectiuni este proasta funcționare a hipotalamusului. Acesta are un rol deosebit în menținerea sub control a temperaturii corpului. 
În urma unor studii s-a dovedit faptul că umiditatea atmosferică ridicată și presiunea atmosferică scăzută duc la acumularea excesivă a apei la articulații. Astfel articulațiile se umflă și ne dor.
Dacă vă întrebați ”De ce numai pe mine mă dor toate când se schimbă vremea? ”, trebuie să știți că o persoană din trei suferă de meteoropatie. 

SOLUȚIA???

 Un remediu deosebit pentru aceste probleme foarte neplăcute, care de multe ori ne fac zilele un calvar, este MAGNETOTERAPIA.
Câmpurile magnetice pulsante stimulează activitatea hipotalamusului, astfel organismul nostru învață să se adapteze mai ușor schimbărilor bruște de temperatură și umiditate. 
Vom putea suporta mai ușor aceste schimbări climatice, și ne vom putea desfășura activitățile zilnice mai ușor, fără a fi dependenți de vremea de afară.


Să vă bucurați de primăvară fără dureri!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu