vineri, 6 iunie 2014

Magnetoterapia este o metodă terapeutică veche, care se perfecționează continuu



În urmă cu mii de ani oamenii au constatat că magnetismul are efecte terapeutice. Magnetoterapia a devenit treptat o componentă a tuturor instituțiilor de recuperare, instute medicale, și băi.
În trecut se folosea preponderent acțiunea câmpului magnetic static prin intermediul câmpului magnetic natural al rocilor, sau prin intermediul magnetului artificial permanent.
În prezent  se utilizează câmpuri magnetice pulsante cu frecvență scăzută și au efecte evidente pentru tratarea bolilor. Acest câmp magnetic pulsant cu frecvență scăzută nu este dăunător nici pentru oameni și nici pentru animale. Dimpotrivă, influența lui asupra organismului este benefică. Acționează asupra celulelor, îmbunătățindu-le permeabilitatea membranelor, precum și procesele metabolice. Astfel se declanșează procesele de vindecare, care sunt conduse de sistemul nervos central prin intermediul sistemului imunitar.  La modul general se poate afirma faptul că magnetoterapia are efecte pozitive în cazul afecțiunilor aparatului locomotor, acestea fiind frecvent însoțite de durere. (probleme cu articulațiile, coloana sau musculatura). De asemenea ameliorează durerile de cap, migrenele, acționează asupra unor afecțiuni dermatologice sau probleme urologice, ginecologice sau sexuale. Efectele sunt excelente, însă trebuie ținut cont că nimic nu funcționează ca un panaceu.
Am avut pacienți care au suferit diferite operații... Magnetoterapia i-a ajutat la regenerarea mai rapidă a țesuturilor, vaselor sanguine și astfel a făcut posibilă întoarcerea mai rapidă la ciclul de muncă” spune medicul ortoped Dr. Peter Pikus. Magnetoterapia este folosită și la tratarea gutei sau a arsurilor.
În prezent magnetoterapia poate fi aplicată și acasă. Tocmai pacienții cu dureri întâmpină deseori probleme cu deplasarea pentru tratament la medic. Aparatele BioTorus LT100 și UltiCare LT99 prezintă o alternativă și o metodă complementară de a acționa asupra problemelor de sănătate cu ajutorul câmpului electromagnetic pulsant de joasă frecvență, în confortul de acasă. În plus, acestea sunt dotate cu tehnologia NTS (Never The Same). Datorită acestei tehnologii, impulsurile sunt generate aleator, dar în parametri frecvențelor corespunzătoare, astfel organismul nu se obișnuiește și nu încetează să reacționeze la tratament. Astfel efectul terapeutic al câmpului magnetic crește.  


Magnetoterapia pulsantă în practică :
- este adecvată în combinație cu recuperarea clasică, cu excepția electroterapiei
 - nu provoacă dependență și nu are efecte secundare
- reface funcțiile autoreglatoare ale organismului și îmbunătățește sistemul imunitar 
- crește rezistența împotriva dezvoltării cancerului
- scurtează perioada de tratament în cazul inflamațiilor în paralel cu tratamentul clasic
- calmează mâncărimile în cazul diferitelor afecțiuni dermatologice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu