joi, 5 iunie 2014

Vânzarea personală înseamnă și o abordare personală

Avantajele vânzării personale

Vânzarea personală nu este o invenție modernă a țărilor dezvoltate industrial. Este atât de veche precum comerțul ca atare, la fel ca cele mai vechi relații dintre cumpărători și negustori. Vânzarea personală există din vremea în care negustorul își încărca marfa și mergea cu ea la clienți. Dacă negustorul era plăcut, drăguț, onest, și dacă avea marfă de calitate, oamenii îi așteptau oferta și ulterior. De ce să nu cumpărăm ceva cu care avem experiențe plăcute? În plus au economisit un drum la târg, deseori având de parcurs ore bune până la cea mai apropiată localitate. În prezent doar s-au schimbat vremurile și marfa. Dar principiul relațiilor este valabil în continuare. 
Ce avantaje prezintă vânzarea personală azi? În primul rând, aceasta se poate realiza în confortul de acasă. Nu trebuie să mă deplasez nicăieri după marfă, să caut, etc. Poate unora li se pare că nu e bine, poate chiar deranjant. Doar în mediul de acasă, deci acolo unde EU sunt acasă, unde EU stabilesc regulile jocului, negociez cu vânzătorul condițiile de cumpărare. Pot să întreb, să mă uit, să verific, să ating, să testez. 
Vânzătorul onest, reprezentantul sistemului vânzării personale, ar trebui să își programeze din timp întâlnirea. Aceasta este una din regulile de bază, prin care se deosebesc de tot felul de escroci. Niciun agent de vânzări adevărat nu va suna la ușă fără a se programa dinainte, spre a oferi mărfuri suspecte, care tocmai sunt ”la ofertă”. La vânzarea personală reprezentantul firmei își programează din timp întâlnirea, iar clientului îi este clar dinainte care va fi obiectul vânzării și cumpărării. Ar trebui să fie vorba despre produse excepționale, specifice, nu produse de rând. Pur și simplu produse pe care nu le găsim în cel mai apropiat supermarket la colț. Având în vedere că este vorba de o întâlnirea stabilită reciproc la mine acasă, dacă mă răzgândesc, nu trebuie să am deloc mustrări de conștiință.
Trebuie să recunoaștem totuși că vânzarea personală este tentantă și pentru firmele cărora le este indiferentă calitatea produselor vândute. Pentru ei este important profitul obținut rapid. O astfel de firmă însă nu poate minți oamenii la infinit. După câteva înșelătorii îi va depăși reputația și vor falimenta mai repede decât au apucat să înceapă.
De aceea vă sfătuim să fiți atenți cui deschideți ușa. Reprezentații companiei noastre își programează din timp întâlnirile cu Dvs, și nu apar la ușa Dvs, doar așa, fără să știți dinainte!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu