miercuri, 27 august 2014

Hoața care ne fură încet din oase

În general o privirm ca fiind un fenomen însoțitor al menopauzei, ceva care ține de îmbătrânirea femeii. 
OSTEOPOROZA nu este deloc atât de nevinovata pe cum pare la început, și nu este o problemă care privește doar femeile. Afectează și bărbații, chiar dacă nu într-o așa mare măsură ca și femeile. Ani de zile omul nici nu bănuiește că îl pândește un astfel de pericol. Deseori rămâne blocat la prima fractură, și constată că osteoporoza i-a furat o parte semnificativă a masei osoase. Încet, treptat, pe neașteptate, și fără durere la început. Și în ciuda acestui fapt, în Europa mor anual până la 150 000 de oameni, ca urmare a fracturilor osteoporotice! La fiecare 30 de secunde cineva în lume sufera o fractură de femur din cauza pierderii densității osoase, și se așteaptă creșteri ale acestor cifre, datorită stilului de viață și îmbătrânirii populației.
Cea mai bună protecție este prevenția. Baza este un aport suficient de calciu, vitamina D și alte substanțe necesare pentru structura oaselor. Unele păreri susțin că aportul de calciu nu este nici tratament, nici prevenție. Se spune că temporar oasele devin mai puternice, dar nu înseamnă că mai sănătoase, pentru că la pierderea densității osoase se ajunge prin alt mecanism.
În aceste cazuri, la oase și cartilagii este eficient și câmpul electromagnetic. De ce? Magnetul susține regenerarea celulară, deci și celulele din cartilagii și oase. Crește astfel densitatea masei osoase și se îmbunătățește starea cartilajului. În același timp, câmpul magnetic suprimă durerea. Această terapie are un foarte mare succes - se îmbunătățește starea unui procent ridicat de pacienți. Mai mulți medici utilizează magnetul ca singură formă eficientă de fizioterapie în cazul acestei afecțiuni. Trebuie ținut cont de faptul că sunt necesare mai multe aplicări repetate. Deplasările în astfel de centre de tratament sunt solicitante și costisitoare. Cu aparatul UltiCare LT99 pacientul își poate efectua tratamentul singur, în confortul de acasă. Chiar dacă este un aparat medical utilizat la domiciliu, îl utilizează și mulți medici în diferite instituții. La majoritatea pacienților rezultate notabile apar după o utilizare regulată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu