marți, 15 septembrie 2015

Ajută magnetul sănătatea?



Brațări, pături, stick-uri, saltele....


Vă amintiți hitul de  la jumătatea anilor 70? Dintr-o dată au apărut brățările magnetice. Acestea au avut culoarea argintului și a aurului. Mulți oameni le purtau și aveau efect asupra sănătății lor. Principiul a fost bazat pe experiența de veacuri a oamenilor, prin care rocile magnetice și alte surse de magnetism accelerau vindecarea rănilor,  aveau efect anti-inflamator și funcționau ca un analgezic, susțineau sistemul imunitar și îmbunătațeau circulația sângelui .




Probabil că brățările magnetice au fost vândute în Occident mult mai devreme și, asemănător altor tipuri de bunuri, aceastea au ajuns la noi numai după o analiză atentă a cenzurii și a structurilor guvernamentale. Nu știm. În orice caz, produse asemănătoare se vând pe internet și în prezent. Și în prezent există atât opinii sceptice cât și entuziaste, legate de magnet și efectele sale asupra sănătății. Este adevărat că magnetoterapia este o parte integrată a centrelor de recuperare, a sanatoriilor și a multor stațiuni balneare. Există zeci de mii de utilizatori de brățări, perne, saltele, și cei mai mulți dintre ei spun că se simt într-adevăr mai bine și magnetoterapia îi ajută. Acțiunea magnetului nu s-a dovedit a avea efecte negative, și este contraindicată doar persoanelor cu stimulator cardiac, răni deschise, tuberculoză, femeilor însărcinate și femeilor aflate la menstruație menstruației. Terapia magnetică este utilizată de sportivi, iar medicilor le este pe plac pentru ca asigură o aplicare ușoară, de exemplu, chiar și prin gips și bandaje." Am avut pacienți după diverse operații, cu umflături ... Magnetoterapia ajută la regenerarea rapidă a țesuturilor și a vaselor de sânge și, astfel, le permite să se întoarcă rapid la locul de muncă", spune ortopedul Dr.Peter Pikus din Piešťany. Desigur, chiar și în rândul medicilor se găsesc care condamnă magnetoterapia, dar și care sunt de acord cu practicarea acesteia.

Japonezii au încercat deja cu mult timp în urmă

Japonezii, de exemplu, s-au ocupat de influența magneților asupra organismului uman la mijlocul secolului trecut. Kjoči Nakagova ,om de știință,  a susținut că durerile de cap și de gât, oboseala cronică, reumatismul sau uitarea, sunt din cauza lipsei de radiații magnetice. Plasturii săi magnetici au ajutat mai mult de douăsprezece mii de oameni și 94 %  dintre ei,  le consideră a fi eficiente. Mulți dintre ei se simt că dau un randament mai mare. Lipsa de radiații, potrivit oamenilor de știință, este consecința scăderii în intensitate a câmpului magnetic al Pământului, în ultimele secole și lucrurile diferite cum ar fi mașinile sau clădirile din beton armat, izoleaza umanitatea  tot mai mult de câmpurile magnetice naturale.

Terapia magnetică este utilizată în prezent în reumatologie, ortopedie, medicina sportivă și recuperare, dermatologie, neurologie și alte specializări medicale. În celulele magnetizate au loc modificări biochimice și electromagnetice, și astfel acționează asupra sistemului osos, muscular, imunologic, hormonal, cardiovascular, digestiv și asupra sistemului nervos. Adevărul este că dispozitivele magnetice sunt extrem de diferite. Cel mai slab efect au câmpurile statice, adică, de exemplu, brățările menționate. Organismul tinde să se obișnuiască cu acțiunea unui magnet și se oprește treptat sa răspundă  și efectele sunt reduse. Câmpurile variabile, generate de electromagnet, modifică frecvența undelor magnetice.  Cea mai bună  variantă este totuși câmpul magnetic pulsant, când aparatul generează impulsuri conform unui regim presetat. Pentru fiecare diagnostic în parte sunt recomandate diferite intervale de impulsuri magnetice. Sistemul unicat și protejat de un brevet european, sistemul NTS(NEVER THE SAME)( NICIODATĂ LA FEL), utilizat de exemplu de dispozitivele Ulticare și Biotorus, este specific tocmai datorită faptului că generează impulsurile într-un mod aleator, la intervale de frecvențe diferite, dar definite în prealabil. Astfel, organismul nu are posibilitatea să se adapteze, să se obișnuiască cu frecvența impulsurilor și să nu mai răspundă. Magnetismul ca sursă este considerat în continuare ca nou. Acesta poate fi asemănat cu codul plutitor în sistemele de securitate ale automobilelor.
"Am folosit aparatul BioTorus. Este ușor de utilizat pe orice parte a corpului, este ușor de folosit, pacientul se poate descurca intuitiv, tratamentul este nedureros. Aș recomanda pentru toată lumea cu dureri de spate, cei care au probleme cu aparatul locomotor, oamenii care au suferit o intervenție chirurgicală, precum și reumatism, gută și pacienții cu probleme ginecologice și urologice ", spune el despre experiența sa ca și ortoped Dr.Peter Pikus. Dr.Miroslav Malay fizioterapeut al Policlinicii Militare în terapia magnetică din Trencin, consideră ca este cea mai bună formă de terapie fizică pentru osteoporoză, de exemplu: "Este singura ce acționează direct asupra celulelor osoase și le stimulează la convertire și  regenerare," - spune el. Un alt medic specialist din Trencin, Karol Gottshal recunoaște terapia magnetică și pentru că, spre deosebire de alte tipuri de terapie fizică este aplicabilă în cazul implanturilor metalice în organism, cum ar fi endoproteze.

Și, deși scepticii susțin că nu s-a demonstrat științific impactul magnetului asupra sănătății,  oameni pe care i-a ajutat magnetul, doar în România sunt zeci de mii. Mărturie stau și referințele utilizatorilor aparatelor Biotorus și Ulticare. Dar pentru a ajuta , lucrurile ar trebui să fie utilizate în mod corespunzător și să avem încredere în tratament . Deoarece ,după cum se spune, totul pornește din cap .

 

Un comentariu:

  1. Am gasit destul de relevante informatiile cu privire la bratarile magnetice si magnetoterapie in general! Va felicit pentru acest articol exceptional!!!


    RăspundețiȘtergere