vineri, 1 iulie 2016

ORINRO: Ești diabetic? Urmează aceste sfaturi pe timp de caniculă!



   

    În această vară, pacienții diagnosticați cu diabet trebuie să acorde o atenție sporită modului în care se îngrijesc. Temperaturile ridicate din această perioadă pot agrava starea de sănătate. De aceea, este important să ia măsuri de prevenție.
    Deschidratarea sau pierderea de fluide corporale poate să apară oricând în zilele caniculare dacă ai diabet. Poate să apară și când nivelul de glucoza din sânge nu este ținut sub control. Atunci când glucoza din sânge este ridicată, acest lucru poate duce la eliminarea unei cantități mai mari de urină.
    Pentru a preveni deschidratarea, este important consumul de doi-trei litri de lichide. Sunt excluse cele care au cafeină, cele care au zahăr și alcool. Nici ceaiurile din plante care au cofeină nu trebuie băute de către cei care au fost diagnosticați cu diabet. 
    Pacienții cu diabet sau afecțiuni ale inimii sunt mai sensibili în această perioadă și de aceea corpul se poate supraîncălzi. Simptomele care pot să apară sunt amețeli, transpirație în exces, crampe musculare, pielea rece și uscată, dureri de cap, bătăi neregulate ale inimii. Un diabetic care are aceste simptome trebuie să se retragă într-o cameră răcoroasă, să se hidrateze bine și să solicite asistență medicală. Exercițiile fizice sunt indicate numai într-un loc răcoros dar pot pot fi făcute și în aer liber, dimineața devreme sau târziu în seara.
    Diabeticii trebuie să fie tot timpul atenți la nivelul de zahăr din sânge. Medicii spun că este indicat să-l verifice de cel puțin patru ori pe zi. Nivelul de zahăr din sânge trebuie măsurat de fiecare dată atuncă când un diabetic nu se simte bine. În cazul în care au programată o ieșire la plajă, crema cu protecție este obligatorie pentru a nu risca creșterea nivelului de glucoză în sânge.
    Persoanele în vârstă care suferă de diabet sunt mai predispuși la complicații pe timpul caniculei. Este indicat să respecte tratamentul recomandat de medicul curant, săn nu iasă din casă în perioadele în care căldura este în toi și să bea multe lichide.
 
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită prin click pe ”APARAT GRATUIT” în partea de sus a ecranului.

Un comentariu: