joi, 9 octombrie 2014

Sa atacam diabetul!!!

Diabetul
Evitați dulciurile și în ciuda acestui fapt aveți crescut nivelul zahărului din sânge? Diabetul de tip 2 este printre cele mai răspândite boli moderne și sunt afectați zeci de mii de oameni. Această afecțiune este strâns legată de o alimentație proastă, mișcare insuficientă și obezitate. Chiar dacă încă nu trebuie să vă administrați insulină, riscul de dezvoltare a diabetului crește. Dacă afecțiunea evoluează spre un stadiu avansat, pot apărea simptome tipice: oboseală și o stare generală de rău, afectarea vederii, apariția rănilor care nu se vindecă, și partea care sperie cel mai tare - piciorul diabetic, care deseori se termină cu amputarea membrului afectat. În plus diabetul este un factor de risc pentru infarct și atac cerebral. 
Cum atacăm diabetul?
A scăpa de diabetul deja dezvoltat este aproape imposibil. Însă este posibilă evitarea urmărilor și limitarea administrării medicamentelor. Dispozitivul medical BIOquant ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge și la stabilizarea nivelului acestuia cu ajutorul luminii laser. Lumina acționează prin capilarele nazale asupra globulelor roșii, le dispersează, oxigenează sângele și îl face mai fluid. Toate acestea confortabil și fără durere, în confortul din propria sufragerie.
Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită aici.
 
În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.
Diabetul este o afecțiune cronică, a cărei apariție crește neîncetat atât la nivel mondial cât și în România. În prezent vorbim despre diabet ca fiind epidemia mileniului trei. În prezent numărul diabeticilor în lume este de aproximativ 140 milioane, iar conform prognosticelor, numărul acestora peste 25 ani va crește la 300 milioane.
Diabetul este o afecțiune a metabolismului. Cea mai semnificativă manifestare a lui este nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia). Nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia) este urmarea tulburării secreției de insulină. La diabet, înafară de transformarea insuficientă a zahărului în organism, apare și o tulburare în ceea ce privește prelucrarea grăsimilor, proteinelor, substanțelor minerale și a apei. Valorile crescute ale zahărului din sânge, în decurs de un an duc la afectarea vaselor sanguine. Afectarea vaselor mici de sânge ( microangiopatia diabetică) se manifestă prin agravarea vederii, afectarea funcției rinichilor și a nervilor. Schimbările la vasele mari de sânge ( macroangiopatia diabetică) cauzează circulația proastă la nivelul membrelor, inimii și creierului. 
Diabetul are diferite simptome, iar la apariția afecțiunii nu este neapărat să fie toate dezvoltate deodată. Printre simptomele de bază ale diabetului regăsim oboseala însoțită de scăderea în greutate, urinări frecvente și sete continuă.

Diabetul de tip „1“

Apariția diabetului de tip 1 de obicei este semnificativă și rapidă. Simptomele se manifestă vizibil, și de aceea bolnavul ar trebui să se adreseze medicului imediat ce observă aceste simptome. Se întâmplă ca uneori să se ajungă la pierderea conștienței pacientului, și starea sa să fie atât de gravă încât să fie nevoie de transportarea acestuia la terapie intensivă. Apoi poate dura și câteva zile până boala se stabilizează, pentru a se putea începe cu tratamentul obișnuit.

Diabetul de tip „2“

Diabetul de tip doi în faza incipientă poate fi fără simptome, abia în formă evoluată încep să apară primele manifestări. Pacienții cu acest diagnostic de obicei sunt supraponderali sau obezi. Uneori boala se depistează întâmplător, de exemplu atunci când pacientul se prezintă la un control de rutină pentru alte afecțiuni. Se întâmplă ca bolnavul să ajungă la medic abia când deja are probleme legate de complicațiile diabetului. Poate fi vorba de tulburări de vedere, mâncărimi la membrele inferioare, răni care se vindecă greu, fenomene purulente sau fungice la nivelul pielii.
Diabeticii sunt mult mai mult expuși afecțunilor vasculare, ateroscleroză, afectarea nervilor, infecții, afectarea vederii, chiar orbire sau infecții dermatologice. Pacienții suferinzi de diabet sunt din acest motiv condamnați la îngrijire medicală permanentă. Cei afectați nu reacționează la boală la fel. La fiecare pacient însă, este importantă menținerea nivelului optim al zahărului și grăsimilor în sânge. La diabet sunt esențiale trei aspecte: dieta, reglarea greutății corporale, exercițiile fizice. Simptomele afecțiunii pot fi ameliorate, sau chiar eliminate, dacă veți respecta cu strictețe indicațiile medicului curant.
 
Printre cele mai grave complicații ale diabetului, care necesită ajutor medical imediat, regăsim hipoglicemia, hiperglicemia și rănile.
Hipoglicemia este scăderea nivelului zahărului din sânge. La diabeticii adulți această tulburare apare de obicei ca urmare a mesei întârziate sau omise, sau în cazul efortului fizic neplanificat. Printre simptomele hipoglicemiei regăsim amorțirea gurii, transpirația rece, senzația de palpitații în piept și foame.
Primul ajutor în acest caz îl constituie zahărul sub orice formă. Puteți bea un suc de portocale dulce, sau o băutură carbogazoasă rece, sau mâncați un baton de ciocolată. Diabeticii ar trebui să fie pregătit întotdeanua pentru hipoglicemie și să poarte asupra lor bomboane.
Hiperglicemia înseamnă nivel crescut al zahărului din sânge. Printre simptomele medii regăsim urinarea frecventă excesivă, poftă de mâncare crescută sau setea, tulburări de vedere și amețeli.
În multe cazuri hiperglicemia nu este însoțită de niciun fenomen vizibil. Atunci poate fi descoperită doar prin examenul de sânge. Hiperglicemia puternică se manifestă prin pierderea poftei de mâncare, crampe abdominale, greață și vârsături, dezhidratare, oboseală puternică, respirație accelerată și somnolență.
Având în vedere că la diabetici rănile se vindecă greu, mai ales la picioare, se poate ajunge foarte ușor la infecții. În cele din urmă și dintr-o mică zgârietură se poate dezvolta cangrena, care duce apoi la amputarea membrului respectiv.

miercuri, 8 octombrie 2014

Când v-ați măsurat ultima oară colesterolul?

Nivelul crescut al colesterolului
Aveți colesterolul mărit dar viața vi se pare normală, fără probleme? Sau conștientizați deja că viața cu nivelul crescut al colesterolului este riscantă? Conștientizați că nu aveți libertate în alimentație și că mâncărurile grele sunt periculoase pentru circulație și pentru inimă? Da. Substanța de care corpul are nevoie și pe care și-o produce singur, poate fi un ucigaș tăcut. Blochează arterele, duce la ateroscleroză, și există riscul de infarct sau atac cerebral.
Cum atacăm colesterolul?
Jumătate din oameni au nivelul colesterolului peste nivelul normal. Mulți dintre ei iau medicamente și țin diete. Dar cum să ținem colesterolul sub control fără medicamente în confortul de acasă? Dispozitivul medical Bioquant ajută la reducerea și reglarea acestuia cu ajutorul luminii laser. Cu ajutorul aplicatorului acționează asupra globulelor roșii prin capilarele sanguine din nas, le dispersează, oxigenează sângele și îl fluidizează. Treptat dizolvă cheagurile, impiedică formarea ulterioară a acestora, și reglează fluxul sanguin. Reduce nivelul colesterolului și astfel și cel al afecțiunilor cardiace, infarctului și atacului cerebral.
Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de blocarea vaselor sanguine și de riscurile pe care le prezintă nivelul crescut al colesterolului. Reglați-vă circulația sanguină și asigurați-vă astfel o viață mai liniștită și mai lungă. Alături de o alimentație mai sănătoasă utilizați și tratamentul la domiciliu fără medicamente, sau cu un uz minim de medicamente. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită aici.
Mai multe despre colesterolul mărit
Colesterolul este o substanță grasă care produce un înveliș protector pentru toate celulele din corp. Contribuie la producerea mai multor hormoni, acizilor biliari sau vitaminei D. Aproximativ două treimi din colesterol își produce organismul singur. Restul îi este livrat prin alimentație. Esențial este raportul din corp dintre așa-numitul colesterol bun și colesterol rău.
Colesterolul bun se notează pe scurt HDL. Acesta protejează organismul de boli. Colesterolul LDL este considerat rău. Răspunde în mare măsură de rigidizarea arterelor. Dacă aveți cantități mari în corp, se depune pe pereții arterelor, le îngustează și le reduce elasticitatea.
Cel mai dificil este faptul că dacă avem colesterolul mărit în sânge nu simțim nimic. Valorile exacte le depistează doar medicul în analizele de sânge. La un adult sănătos valoarea colesterolului LDL ar trebui să fie până în 3,0 mmol/l. Femeile înainte de menopauză au de obicei nivelul colesterolului mai scăzut decât bărbații, pentru că estrogenul lor împiedică depunerea grăsimilor. Dacă nivelul hormonilor din corp scade natural, începe menopauza și colesterolul începe să devină o amenințare și pentru femei.
Cel mai mult colesterol este în alimentele de origine animală. Nu este vorba doar de carne grasă, dar și de unt, untură, afumături, creveți, sau produse lactate cu grăsime multă. Este influențat și de stres, așa ne avertizează specialiștii. În multe cazuri nivelul colesterolului din sânge este influențat și genetic. Pentru a se regla nivelul acestuia este necesară reglarea alimentației și schimbarea stilului de viață. Colesterolul mărit este baza apariției aterosclerozei. Apoi urmează complicațiile cum sunt atacul de cord, atacul cerebral, boala ischemică a extremităților inferioare sau a arterelor renale.
Scăderea nivelului colesterolului nu este o chestiune de termen scurt. Schimbarea alimentației trebuie să fie radicală. Pe farfurie se regăsește preponderent carne slabă, pește, multe legume și fibre. Gătiți carnea pe aburi, în suc propriu sau pe grătar, dar nu direct pe foc!
Evitați semnificativ alimentele prăjite. Evitați consumul de alcool. Din când în când puteți servi două sute de grame de vin, sau o bere, uitați însă de tărie.
Faceți sport măcar de trei ori pe săptămână. Ideale sunt activitățile aerobe, de la mersul rapid la alergat până la aerobic. Efortul în timpul exercițiilor nu poate să fie mare, importantă e rezistența. Ar trebui să faceți sport minim 30 de minute. Prin mișcare veți lupta în același timp și împotriva stress-ului. Nu ar trebui să delăsați principiile stilului sănătos de viață nici după ce vi se reglează nivelul colesterolului. Dacă vă întoarceți la cașcavalul pane sau la cârnați, peste câteva luni veți lupta din nou cu colesterolul.
Dacă nu se reglează prin dietă valorile colesterolului din sânge după trei luni, atunci se abordează tratamentul medicamentos. Poate dura aproximativ un an, dar în multe cazuri tratamentul durează toată viața.
Mai ales dacă vă încadrați în categoria de risc care deja are probleme de sănătate, eventual dacă aveți colesterolul crescut în familie.
Pentru tratament se utilizează așa-numitele statine. Blochează producerea de colesterol direct în ficat. Pot reduce nivelul colesterolului LDL cu 20-60%. Dacă colesterolul este crescut doar puțin atunci se utilizează așa-numiții fibrați.
În cazul colesterolului mărit și pentru prevenirea acestei afecțiuni recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Influențează nivelul grăsimilor din sânge, precum colesterolul LDL și trigliceridele. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine. Reduce vâscozitatea sângelui - scade efortul inimii. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, fapt ce îmbunătățește funcția organelor și metabolismul. Previne apariția cheagurilor de sânge - trombi.

Ce ne facem cu durerile coloanei lombare?

Durerile coloanei lombare
Vă e greu dimineața să vă ridicați din pat? Vă doare dimineața spatele, coloana lombară? Ridicați greu și obiectele relativ ușoare? Simțiți rigiditate și durere la spate după ce conduceți mașina, sau după ce stați la calculator? Nu mai ajută nici masajul și v-ați dori să reunțați la calmante, sau măcar să limitați administrarea acestora?
Cum să obțineți ajutor?
Aparatul UltiCare este un real ajutor la domiciliu, care, nu doar suprimă durerea, dar ajută treptat și la eliminarea cauzei durerii, ajută la reducerea medicamentelor și la recuperarea confortului pierdut. Magnetoterapia are efect antiinflamator și analgezic, susține regenerarea celulelor și îmbunătățește sangvinizarea țesuturilor. Ulticare LT-99 este un dispozitiv medical certificat clasa II.a, îl utilizează medicii în instituțiile medicale, dar și utilizatorii individuali la domiciliu.
Scăpați de durerea enervantă!
Înlocuiți medicamentele agresive împotriva durerii, și veșnica planificare a tratamentelor de recuperare și a masajelor, cu un tratament la domiciliu.  Priviți video-urile despre persoane cărora UltiCare le-a devenit medic, prieten și însoțitor, și testați și Dvs efectele lui, fără angajamente, gratuit, în confortul căminului Dvs.  Puteți comanda o testare gratuită aici.
Mai multe despre durerile coloanei lombare
Durerile din articulația iliosacrală - denumite și dureri de șale - privesc articulațiile osului sacru și osului șoldului. Cauzele acestor dificultăți pot fi foarte diferite, așa că în cazul durerilor de șale, sunt necesare examinări amănunțite pentru depistarea cauzei. Durerea de șale poate fi provocată degenerativ, inflamator, nepolastic în cazul afecțiunilor canceroase, funcțional sau printr-un traumatism. Diagnosticul se stabilește pe baza examinării corporale, neurologice și chimice de laborator, precum și cu ajutorul tehnicii de radiografii. Pentru tratare se prescrie tratamentul durerilor cu fizioterapie și medicamente.
Durerile de șale, ca parte a afecțiunilor degenerativ, apar mai degraba la pacienții vârstnici, și se regăsesc de exemplu la fazele avansate ale osteoporozei și artrozei.
În categoria afecțiunilor congenitale se încadrază spondilita anchilozantă, care se numește și boala lui Bechterev sau morbus Bechterev. Este vorba despre o afecțiune inflamatorie cronică. Cauza este necunoscută, și mai mult de 90% este posibil să fie o predispoziție genetică și asocierea cu  HLA- B27, antigenul ereditar al țesutului, care poate fi stabilit în sânge. Durerile nocturne de șale sunt în stadiu incipient un simptom de ghidare.
Afecțiunile dobândite, care sunt legate de durerile articulației iliosacrale, pot fi provocate de inflamații, metabolism sau degenerare, sau pot fi provocate de tumori. În cadrul afecțiunilor inflamatorii, durerile de șale apar la afecțiunile reumatice, la  afecțiuni inflamatorii cronice ale intestinelor de tipul Crohn, sau infecții bacteriene. După infecțiile bacteriene vorbim de artrită reactivă. Cele mai frecvente cauze sunt infecțiile urogenitale cauzate de chlamydia, gonococi și ureoplasme, precum și afecțiunile diareice cauzate de agenți precum salmonela, shigella. În ciuda agenților infecțioși aici este vorba de inflamație articulară curată, asta înseamnă că nu se poate dovedi niciun agent. De obicei într-un an de zile inflamația se vindecă.
Tratamentul durerilor acute de coloană, de orice caracter, este relativ simplu, dar necesită o mare disciplină a pacientului. Și magnetoterapia este eficientă doar atunci când este administrată regulat și corect. După cedarea problemelor acute trebuie să începem să facem exerciții - întărirea musculaturii spatelui, învățarea menținerii poziției corecte a corpului.
Dacă durerile de coloană persistă, sau dacă se repetă frecvent, tratamentul este mai complicat și necesită o strânsă colaborare a medicului cu pacientul. Durerile repetate și nerezolvarea stării de sănătate - produce tranziția de la stare acută la afecțiune cronică, care este însoțită de durere cronică.

Cum ne poate ajuta magnetoterapia în durerile de ceafă?

Durerile coloanei cervicale
Simțiți dureri de spate, gât, sau șolduri, după somn? Simțiți rigiditate și durere în zona cefei după un drum cu mașina, sau în timp ce stați la calculator? Nu mai ajută nici masajul,  doriți să excludeți sau să limitați calmantele? Nu sunteți o excepție- durerile de coloană le cunosc 80% din oamenii cu loc de muncă sedentar, acestea manifestându-se în principal în zona vertebrelor cervicale.
Cum să obținem ajutor?
Aparatul UltiCare este un real ajutor la domiciliu, care, nu doar suprimă durerea, dar ajută treptat și la eliminarea cauzei durerii, ajută la reducerea medicamentelor și la recuperarea confortului pierdut. Magnetoterapia are efect antiinflamator și analgezic, susține regenerarea celulelor și îmbunătățește sangvinizarea țesuturilor. Ulticare LT-99 este un dispozitiv medical certificat clasa II.a, îl utilizează medicii în instituțiile medicale, dar și utilizatorii individuali la domiciliu.
Scăpați de durerea enervantă!
Înlocuiți medicamentele agresive împotriva durerii, și veșnica planificare a tratamentelor de recuperare și a masajelor, cu un tratament la domiciliu.  Priviți video-urile despre persoane cărora UltiCare le-a devenit medic, prieten și însoțitor, și testați și Dvs efectele lui, fără angajamente, gratuit, în confortul căminului Dvs.  Puteți comanda o testare gratuită aici.
 

Mai multe despre durerile coloanei cervicale

Coloana se compune din 7 vertebre cervicale, 12 toracice, și 5 lombare, din osul sacru și coccis. Între vertebre sunt discuri, care servesc la mișcarea coloanei. Vertebrele sunt legate între ele prin articulații,  sau sunt unite ( osul sacru). Pe această structură se leagă mușchii și ligamentele. Prin canalul coloanei trece măduva spinării, din care ies nervi spre întreg corpul. La începutul afecțiunii durerile de coloană apar prin senzația de rigiditate sau prin tensiune. Dacă problema nu începe să fie tratată, apar dureri bruște, și apoi afecțiunea necesită un tratament mai îndelungat.
Durerile coloanei cervicale supără în primul rând persoanele cu un loc de muncă sedentar, care au o poziție incorectă a corpului, și pe cei care dorm într-o poziție incorectă, sau pe un pat necorespunzător. Dacă în prezent aceste dureri nu vă supără, nu este exclus faptul că nu le veți putea evita pe viitor. Este suficient doar să vă amintiți cât timp petreceți în mașină, în fața calculatorului, înclinat înainte sau altă poziție inadecvată. Nu sunt de neglijat nici accidentările ca cap și gât, pentru că niciodată nu știți ce urmări pot apărea.
Problemele cu coloana cervicală se manifestă de obicei printr-o ușoară oboseală și prin dureri cervicale. Acestea se intensifică treptat până când veți începe să evitați anumite poziții ale capului și gâtului, iar în timp se poate ajunge să nu mai puteți întoarce sau înclina capul. Durerile pot fi însoțite de greață, amețeli și dureri puternice de cap. 
Nu merită să ignorăm durerea, starea  se poate doar agrava. Fără ajutorul medicului și al fizioterapeutului nu veți scăpa de durerile cervicale. Problemele pot fi prevenite. Aveți grijă să dormiți pe o saltea potrivită, în primul rând aveți grijă să faceți pauze în timpul muncii la calculator și să faceți câteva exerciții pentru musculatură. Recomandăm persoanelor cu aceste probleme să nu se teamă să meargă la medic sau la centru de recuperare, unde le vor recomanda exerciții corespunzătoare.
Tratamentul durerilor acute de coloană, de orice caracter, este relativ simplu, dar necesită o mare disciplină a pacientului. Și magnetoterapia este eficientă doar atunci când este administrată regulat și corect. După cedarea problemelor acute trebuie să începem să facem exerciții - întărirea musculaturii spatelui, învățarea menținerii poziției corecte a corpului.
Dacă durerile de coloană persistă, sau dacă se repetă frecvent, tratamentul este mai complicat și necesită o strânsă colaborare a medicului cu pacientul. Durerile repetate și nerezolvarea stării de sănătate - produce tranziția de la stare acută la afecțiune cronică, care este însoțită de durere cronică.