joi, 9 octombrie 2014

Sa atacam diabetul!!!

Diabetul
Evitați dulciurile și în ciuda acestui fapt aveți crescut nivelul zahărului din sânge? Diabetul de tip 2 este printre cele mai răspândite boli moderne și sunt afectați zeci de mii de oameni. Această afecțiune este strâns legată de o alimentație proastă, mișcare insuficientă și obezitate. Chiar dacă încă nu trebuie să vă administrați insulină, riscul de dezvoltare a diabetului crește. Dacă afecțiunea evoluează spre un stadiu avansat, pot apărea simptome tipice: oboseală și o stare generală de rău, afectarea vederii, apariția rănilor care nu se vindecă, și partea care sperie cel mai tare - piciorul diabetic, care deseori se termină cu amputarea membrului afectat. În plus diabetul este un factor de risc pentru infarct și atac cerebral. 
Cum atacăm diabetul?
A scăpa de diabetul deja dezvoltat este aproape imposibil. Însă este posibilă evitarea urmărilor și limitarea administrării medicamentelor. Dispozitivul medical BIOquant ajută la reducerea nivelului zahărului din sânge și la stabilizarea nivelului acestuia cu ajutorul luminii laser. Lumina acționează prin capilarele nazale asupra globulelor roșii, le dispersează, oxigenează sângele și îl face mai fluid. Toate acestea confortabil și fără durere, în confortul din propria sufragerie.
Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de frica legată de riscurile pe care le prezintă diabetul. Reglați-vă valorile glicemiei și evitați riscul apariției uneia din cele mai parșive boli. Dacă deja suferiți de această afecțiune, minimalizați-i urmările și reduceți administrarea de medicamente. Faceți un următor pas pentru îmbunătățirea sănătății. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită aici.
 
În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.
Diabetul este o afecțiune cronică, a cărei apariție crește neîncetat atât la nivel mondial cât și în România. În prezent vorbim despre diabet ca fiind epidemia mileniului trei. În prezent numărul diabeticilor în lume este de aproximativ 140 milioane, iar conform prognosticelor, numărul acestora peste 25 ani va crește la 300 milioane.
Diabetul este o afecțiune a metabolismului. Cea mai semnificativă manifestare a lui este nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia). Nivelul crescut al zahărului din sânge ( hiperglicemia) este urmarea tulburării secreției de insulină. La diabet, înafară de transformarea insuficientă a zahărului în organism, apare și o tulburare în ceea ce privește prelucrarea grăsimilor, proteinelor, substanțelor minerale și a apei. Valorile crescute ale zahărului din sânge, în decurs de un an duc la afectarea vaselor sanguine. Afectarea vaselor mici de sânge ( microangiopatia diabetică) se manifestă prin agravarea vederii, afectarea funcției rinichilor și a nervilor. Schimbările la vasele mari de sânge ( macroangiopatia diabetică) cauzează circulația proastă la nivelul membrelor, inimii și creierului. 
Diabetul are diferite simptome, iar la apariția afecțiunii nu este neapărat să fie toate dezvoltate deodată. Printre simptomele de bază ale diabetului regăsim oboseala însoțită de scăderea în greutate, urinări frecvente și sete continuă.

Diabetul de tip „1“

Apariția diabetului de tip 1 de obicei este semnificativă și rapidă. Simptomele se manifestă vizibil, și de aceea bolnavul ar trebui să se adreseze medicului imediat ce observă aceste simptome. Se întâmplă ca uneori să se ajungă la pierderea conștienței pacientului, și starea sa să fie atât de gravă încât să fie nevoie de transportarea acestuia la terapie intensivă. Apoi poate dura și câteva zile până boala se stabilizează, pentru a se putea începe cu tratamentul obișnuit.

Diabetul de tip „2“

Diabetul de tip doi în faza incipientă poate fi fără simptome, abia în formă evoluată încep să apară primele manifestări. Pacienții cu acest diagnostic de obicei sunt supraponderali sau obezi. Uneori boala se depistează întâmplător, de exemplu atunci când pacientul se prezintă la un control de rutină pentru alte afecțiuni. Se întâmplă ca bolnavul să ajungă la medic abia când deja are probleme legate de complicațiile diabetului. Poate fi vorba de tulburări de vedere, mâncărimi la membrele inferioare, răni care se vindecă greu, fenomene purulente sau fungice la nivelul pielii.
Diabeticii sunt mult mai mult expuși afecțunilor vasculare, ateroscleroză, afectarea nervilor, infecții, afectarea vederii, chiar orbire sau infecții dermatologice. Pacienții suferinzi de diabet sunt din acest motiv condamnați la îngrijire medicală permanentă. Cei afectați nu reacționează la boală la fel. La fiecare pacient însă, este importantă menținerea nivelului optim al zahărului și grăsimilor în sânge. La diabet sunt esențiale trei aspecte: dieta, reglarea greutății corporale, exercițiile fizice. Simptomele afecțiunii pot fi ameliorate, sau chiar eliminate, dacă veți respecta cu strictețe indicațiile medicului curant.
 
Printre cele mai grave complicații ale diabetului, care necesită ajutor medical imediat, regăsim hipoglicemia, hiperglicemia și rănile.
Hipoglicemia este scăderea nivelului zahărului din sânge. La diabeticii adulți această tulburare apare de obicei ca urmare a mesei întârziate sau omise, sau în cazul efortului fizic neplanificat. Printre simptomele hipoglicemiei regăsim amorțirea gurii, transpirația rece, senzația de palpitații în piept și foame.
Primul ajutor în acest caz îl constituie zahărul sub orice formă. Puteți bea un suc de portocale dulce, sau o băutură carbogazoasă rece, sau mâncați un baton de ciocolată. Diabeticii ar trebui să fie pregătit întotdeanua pentru hipoglicemie și să poarte asupra lor bomboane.
Hiperglicemia înseamnă nivel crescut al zahărului din sânge. Printre simptomele medii regăsim urinarea frecventă excesivă, poftă de mâncare crescută sau setea, tulburări de vedere și amețeli.
În multe cazuri hiperglicemia nu este însoțită de niciun fenomen vizibil. Atunci poate fi descoperită doar prin examenul de sânge. Hiperglicemia puternică se manifestă prin pierderea poftei de mâncare, crampe abdominale, greață și vârsături, dezhidratare, oboseală puternică, respirație accelerată și somnolență.
Având în vedere că la diabetici rănile se vindecă greu, mai ales la picioare, se poate ajunge foarte ușor la infecții. În cele din urmă și dintr-o mică zgârietură se poate dezvolta cangrena, care duce apoi la amputarea membrului respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu