miercuri, 8 octombrie 2014

Când v-ați măsurat ultima oară colesterolul?

Nivelul crescut al colesterolului
Aveți colesterolul mărit dar viața vi se pare normală, fără probleme? Sau conștientizați deja că viața cu nivelul crescut al colesterolului este riscantă? Conștientizați că nu aveți libertate în alimentație și că mâncărurile grele sunt periculoase pentru circulație și pentru inimă? Da. Substanța de care corpul are nevoie și pe care și-o produce singur, poate fi un ucigaș tăcut. Blochează arterele, duce la ateroscleroză, și există riscul de infarct sau atac cerebral.
Cum atacăm colesterolul?
Jumătate din oameni au nivelul colesterolului peste nivelul normal. Mulți dintre ei iau medicamente și țin diete. Dar cum să ținem colesterolul sub control fără medicamente în confortul de acasă? Dispozitivul medical Bioquant ajută la reducerea și reglarea acestuia cu ajutorul luminii laser. Cu ajutorul aplicatorului acționează asupra globulelor roșii prin capilarele sanguine din nas, le dispersează, oxigenează sângele și îl fluidizează. Treptat dizolvă cheagurile, impiedică formarea ulterioară a acestora, și reglează fluxul sanguin. Reduce nivelul colesterolului și astfel și cel al afecțiunilor cardiace, infarctului și atacului cerebral.
Vă pasă de propria sănătate?
Scăpați de blocarea vaselor sanguine și de riscurile pe care le prezintă nivelul crescut al colesterolului. Reglați-vă circulația sanguină și asigurați-vă astfel o viață mai liniștită și mai lungă. Alături de o alimentație mai sănătoasă utilizați și tratamentul la domiciliu fără medicamente, sau cu un uz minim de medicamente. Vizualizați video-urile  despre persoanele pentru care Bioquant a devenit prieten, însoțitor, și testați efectele acestuia gratuit, fără angajamente, în confortul de acasă. Puteți comanda o testare gratuită aici.
Mai multe despre colesterolul mărit
Colesterolul este o substanță grasă care produce un înveliș protector pentru toate celulele din corp. Contribuie la producerea mai multor hormoni, acizilor biliari sau vitaminei D. Aproximativ două treimi din colesterol își produce organismul singur. Restul îi este livrat prin alimentație. Esențial este raportul din corp dintre așa-numitul colesterol bun și colesterol rău.
Colesterolul bun se notează pe scurt HDL. Acesta protejează organismul de boli. Colesterolul LDL este considerat rău. Răspunde în mare măsură de rigidizarea arterelor. Dacă aveți cantități mari în corp, se depune pe pereții arterelor, le îngustează și le reduce elasticitatea.
Cel mai dificil este faptul că dacă avem colesterolul mărit în sânge nu simțim nimic. Valorile exacte le depistează doar medicul în analizele de sânge. La un adult sănătos valoarea colesterolului LDL ar trebui să fie până în 3,0 mmol/l. Femeile înainte de menopauză au de obicei nivelul colesterolului mai scăzut decât bărbații, pentru că estrogenul lor împiedică depunerea grăsimilor. Dacă nivelul hormonilor din corp scade natural, începe menopauza și colesterolul începe să devină o amenințare și pentru femei.
Cel mai mult colesterol este în alimentele de origine animală. Nu este vorba doar de carne grasă, dar și de unt, untură, afumături, creveți, sau produse lactate cu grăsime multă. Este influențat și de stres, așa ne avertizează specialiștii. În multe cazuri nivelul colesterolului din sânge este influențat și genetic. Pentru a se regla nivelul acestuia este necesară reglarea alimentației și schimbarea stilului de viață. Colesterolul mărit este baza apariției aterosclerozei. Apoi urmează complicațiile cum sunt atacul de cord, atacul cerebral, boala ischemică a extremităților inferioare sau a arterelor renale.
Scăderea nivelului colesterolului nu este o chestiune de termen scurt. Schimbarea alimentației trebuie să fie radicală. Pe farfurie se regăsește preponderent carne slabă, pește, multe legume și fibre. Gătiți carnea pe aburi, în suc propriu sau pe grătar, dar nu direct pe foc!
Evitați semnificativ alimentele prăjite. Evitați consumul de alcool. Din când în când puteți servi două sute de grame de vin, sau o bere, uitați însă de tărie.
Faceți sport măcar de trei ori pe săptămână. Ideale sunt activitățile aerobe, de la mersul rapid la alergat până la aerobic. Efortul în timpul exercițiilor nu poate să fie mare, importantă e rezistența. Ar trebui să faceți sport minim 30 de minute. Prin mișcare veți lupta în același timp și împotriva stress-ului. Nu ar trebui să delăsați principiile stilului sănătos de viață nici după ce vi se reglează nivelul colesterolului. Dacă vă întoarceți la cașcavalul pane sau la cârnați, peste câteva luni veți lupta din nou cu colesterolul.
Dacă nu se reglează prin dietă valorile colesterolului din sânge după trei luni, atunci se abordează tratamentul medicamentos. Poate dura aproximativ un an, dar în multe cazuri tratamentul durează toată viața.
Mai ales dacă vă încadrați în categoria de risc care deja are probleme de sănătate, eventual dacă aveți colesterolul crescut în familie.
Pentru tratament se utilizează așa-numitele statine. Blochează producerea de colesterol direct în ficat. Pot reduce nivelul colesterolului LDL cu 20-60%. Dacă colesterolul este crescut doar puțin atunci se utilizează așa-numiții fibrați.
În cazul colesterolului mărit și pentru prevenirea acestei afecțiuni recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Influențează nivelul grăsimilor din sânge, precum colesterolul LDL și trigliceridele. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine. Reduce vâscozitatea sângelui - scade efortul inimii. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, fapt ce îmbunătățește funcția organelor și metabolismul. Previne apariția cheagurilor de sânge - trombi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu