Se spune că animalele de companie, în special pisicile și câinii, știu unde se găsesc în casă locuri cu energie negativă, și unde sunt cele cu energie pozitivă. Stăpânii lor observă deseori unde se cuibărește animăluțul, sau dimpotrivă, unde nu vrea să doarmă niciodată. De asemenea stăpânii pot observa și când pisica sau cățelul încep să se comporte mai blând decât de obicei. Există chiar câteva metode terapeutice care includ și animale în terapie. În general aceste metode se numesc animoterapie. Hipoterapia este foarte cunoscută, se face prin ședințe de călărie, și se aplică în cazul tratamentului de recuperare al aparatului locomotor. Canisterapia se utilizează în principal ca psihoterapie, care transmite o bunăstare fizică și psihică asupra omului. Felinoterapia, tratamentul cu ajutorul pisicilor, este de asemenea o metodă terapeutică recunoscută în multe țări. Tocmai la pisici este mult mai importantă relația dintre om și animal, în comparație cu câinii, de exemplu. Pisica alege singură omul, și dacă se ”împacă” cu el, tratamentul obișnuiește să fie intensiv și eficient.
Bioenergeticienii de exemplu, alocă o mare atenție părții corpului unde se cuibărește pisica. Dacă se culcă pe umărul drept, înseamnă că acea persoană are probleme cu inima. Dacă se culcă pe umărul stâng, înseamnă tensiune mare și predispoziție la dureri de cap frecvente. Dacă se culcă pe spate, înseamnă probleme cu rinichii, iar dacă se culcă pe picioare înseamnă tensiune mică și răceli frecvente. Statisticile spun că cei care au pisici, au nevoie de medic de cinci ori mai puțin. Dacă au o relație apropiată cu pisica, pisica poate depista locul bolnav, să se cuibărească acolo, locul acela se încălzește și durerea cedează. Sunt cazuri când pisica face ”tratamentul” astfel și câteva ore la rând. Se spune că stăpânii de pisici trăiesc mai mult, și au proprietățile sângelui mai bune. Cu privire la durata de viață există chiar și un studiu științific, în care s-a demonstrat că cei care au avut o pisică în casă toată viața, au trăit cu 10,3 ani mai mult față de cei care nu avut niciodată pisică.
De exemplu pisicile au abilitatea și de a reduce stresul și oboseala stăpânului, de a normaliza pulsul. Încep să se lipească, să toarcă, și există multe exemple, când au salvat astfel multe persoane de la infarct. Se spune că un om care a suferit deja un infarct, imediat după ce începe să mângâie pisica, i se stabilizează tensiunea. In aceste cazuri, au fost mai eficiente pisicile cu păr mare. Pisicile cu păr scurt sau fără păr, sunt mai eficiente în cazul problemelor cu tractul digestiv și sistemul urogenital. Se spune că atunci când pisica toarce, se emit unde cu o frecvență undeva între 4-16 Hz, și are efect pentru întărirea imunității. De asemenea accelerează vindecarea rănilor și întărește oasele. În ceea ce privește culoarea- pisicile negre nu aduc ghinion. Dimpotrivă, absorb de două ori mai multă energie negativă față de alte pisici. Cele roșcate sunt sursă de energie pozitivă, iar cele maro ajută la regenerarea energiei.
Nu demult am avut o discuție cu o cunoștință despre faptul că medicina încet încet se transferă din ambulator la domiciliu. Există aparatură medicală pentru uz la domiciliu, care ajută oamenii în cazul diferitelor probleme de sănătate, și de asemenea ajută la prevenirea acestora. Diabetul, tensiunea mare, colesterolul, articulațiile, prostata, reumatismul.... În mare măsură în aceste cazuri oamenii își pot ameliora starea de sănătate cu ajutorul unor astfel de echipamente, și pot face acest lucru singuri, acasă - ca metode adjuvante și de prevenție. Am mai scris despre aceste metode (Biotorus, Ulticare, Bioquant...) și pe blogul nostru. Se pare că în categoria ajutoarelor, care îmbunătățesc starea de sănătate acasă, putem include și animăluțele de companie. Toate acestea fără medicamente, și în confortul de acasă.