Cum îți afectează diabetul ochii
Diabetul te poate face predispus de a avea problema cu vederea. Nivelul zahărului în sânge poate fi mare, deoarece organismul nu poate gestiona insulina în mod corespunzător. Prea mult zahăr în sânge poate afecta nervii și vasele de sânge.
Leziuni ale vaselor de sânge din ochi poate duce la pierderea vederii sau orbire. Oricine cu diabet zaharat prizintă un risc. Astfel, este importantă consultația oftalmologică anuală.
Simptomele de leziuni oculare
Diabetul poate afecta ochii în diferite moduri. Atunci când glicemia este mare sau atunci când începi tratamentul cu insulină, este posibil să aveți vederea încețoșată sau alte probleme. Dar ochii tăi se pot deteriora chiar dacă nu observați nicio modificare. Nu aștepați ca simptomele să apară pentru a începe un tratament.
Retinopatia diabetică
Deteriorate vaselor de sânge în interiorul retinei este numită retinopatie diabetică. Este posibil să nu observați modificări la început, dar în timp pereții vaselor de sânge se pot scurge. Când ați avut diabet zaharat pentru o perioadă de timp, vasele de sânge pot forma un țesut cicatricial și trage retina departe de partea din spate a ochiului. Acest lucru poate duce la pierderea vederii severe și chiar orbire.
Tratamentul - Chirurgie cu laser
Medicul dumneavostră vă poate diagnostica retinopatia în timpul unui examen aprofundat la ochi. El va folosi un colorant pentru a găsi scurgerea vaselor de sânge. În stadiile incipiente, retinopatia diabetice adesea pote fi tratată prin chirurgie cu laser numit fotocuagulare. Laserul închide vasele de sânge și le oprește scurgerea. Procedura nu poate restabili în totalitate vederea pierdută dar poate scădea șansele de orbire.
Terapia cu laser - Bioquant
În cazul diabetului recomandăm utilizarea aparatului laser BIOquant. Crește capacitatea globulelor roșii de a lega și transporta oxigen, ceea ce îmbunătățește funcția organelor și a metabolismului. Asigură dilatarea treptată a vaselor sanguine, ceea ce reduce suprasolicitarea inimii.
Tratamentul - Vitrectomie
În stadiile tardive ale retinopatiei diabetice - în cazul în care s-a scurs mult sânge pe retină, medicul Dvs vă poate sugera vitrictomia. Această operație îndepărteză țesutul cicatrizat de sânge și lichid tulbure din interiorul ochiului. Vitrectomia poate îmbunătăți viziunea Dvs.
Retinopatia - Factori de risc diabetic
În cele din urmă, aproape toată lumea cu diabet zaharat vor avea un anumit grad de retinopatie. Șansele vor fi mai mari dacă nu veți face un control al glucozei din sânge, tensiunea arterială și colesterol.
Cum se poate preveni retinopatia diabetica
Păstrațivă nivelul de zahăr din sânge, tensiunea arteială și colesterolul sub control. Un studiu major a constatat că persoanele cu diabet zaharat care au reușit să găsească o alternativă a tratamentului diferită de cea standard, au avut o evoluție mai mică a retinopatiei.
De asemena, se recomandă renunțarea la fumat. Examenul oftalmologic trebuie făcut anual.
Glaucomul
În timp ce cineva de peste 40 de ani prezintă un risc crescut de glaucom, persoanele cu diabet zaharat au cu 40% mai multe șanse să-l aibă. Glaucomul poate provoca halouri luminoase sau inele colorate în jurul valorii de lumini. Netratat, acesta poate provoca o creștere a presiunii oculare care distruge nervul optic, ceea ce duce la pierderea vederii și orbire. Acesta poate fi tratat cu picături pentru scăderea presiunii oculare, cu laser sau intervenții chirurgicale convenționale.
Cataracta
Dacă aveți diabet zaharat, ai 60% mai multe șanse de a avea cataracta iar necontrolarea regulată a nivelului de zahăr în sânge poate accelera această condiție. Cu o cataractă, lentila în ochi devine tulbure. Acest lucru blochează lumina și face ca lucrurile să pară în ceață.
În cazul în care doriți să remediați această situație, există chirurgia cataractei - în cazul în care lentila naturală a ochiului este înlocuită cu una artificială. Uneori, reteopatia diabetică se poate agrava după operația de cataractă.
Consultați medicul dumneavoastră
Dacă aveți diabet zaharat și aveți oricare dintre aceste simtome, consultați medicul dumneavostră imediat:
- vedere încețoșată sau tulbure
- durere oculară severă sau presiune
- pierderea vederii bruscă în unul sau ambii ochi
- lumini intermitente, vedere dublă sau pete oarbe
- ondulație sau denaturarea liniilor drepte
Solicitați ajutor de urgență pentru orice pierdere a vederii sau vedere dublă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu