vineri, 7 iulie 2017

ORINRO : Rețete pentru diabetici


Musaca de vinete cu dovlecei și parmesan, 
fără carne, la cuptor 

Timp de preparare: 
30 de minute; timp de preparare;
40-50 minute; Porții - 4

Ingrediente
2 vinete mari (cca 700g), tăiate în felii de 1 cm grosime
2 dovlecei, tăiați felii de 0,5 cm grosime
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă,tocată mărunt
1 ardei capa roșu, tăiat cubulețe
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță cu vârf de oregano uscat
1 conservă (400g) de roșii în suc
50 g parmezan, dat pe răzătoare cu ochiuri mici
120 g brânză mazarella cu conținut redus de grăsimi
tăiate felii subțiri
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180 gr Celsus. Taie feliile de vinete, apoi stoarce-le
și tamponeazăle cu un șervet de hârtie, pentru a scurge toată apa care le-ar
face să fie amare. Taie și dovleceii. Pune feliile de vinete și de dovlecei pe
o tigaie cu grill stropită cu ulei și lasă până când se rumenesc ușor pe 
fiecare parte.
În timp ce se fac legumele, pune ulei la încins într-o tigaie adâncă. Adaugă
ceapă taiată cubulețe și lasă la rumenit timp de 5 minute, amestecând în
ea cu o lingură de lemn. Se adaugă și cuburile de ardei la călit, și se lasă
încă 5 minute.
Se ia un vas termorizistent și se pune în acesta o parte din sosul de roșii.
Se adaugă deasupra feliile de vinete, apoi un strat de felii de dovlecel și se
presară din nou cu sos și parmezan. Se continuă cu straturi alternative, 
având grijă ca stratul final să fie de legume. Se acoperă cu sosul rămas, cu parmezan, iar la final cu felii de mozzarella. Se dă vasul la cuptor 
pentru 30-40 de minute, până ce musacaua se rumenește la suprafață. Se servește o porție presărată cu piper negru proaspăt râșnit, cu 
garnitura de salată verde și cu mămăliguță alături.

https://www.orinro.ro/diabetul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu