Salată grecească
Ingrediente
250 gr salată
1 castravete mediu, curățat de coajă și taiat felii
2 roșii taiate felii
16 măsline fără sâmburi, tăiate în jumătate
1/2 ceapă roșie, fin tăiată
40 gr de brânză feta cu conținut redus de grăsime,
sfărămițată bucățele
280 gr piept de pui gătit, taiat feliuțe
16 cipsuri din lip integrală
Mod de preparere
1. Pune într-un castron mediu și amestecă toate ingredientele
pentru salată, exceptând bucățile de lipie
2. Într-un vas mic amestecă ingredientele pentru dressing.
3. Toarnă dressingul peste salată și amestecă
4. Servește salata cu cipsurile din lipie sau rupe-le și
presară-le peste salată. Poți să prepari singur cipsurile din lipie
Ia o lipie din făină integrală, tai-o în jumate și apoi fiecare
jumate în patru părți egale. Îndinde-le pe o tavă de cuptor și
stropește-le cu ulei de măsline. Poți presăra peste ele și puțină
boia. Coace-le în cuptor la 190 grd circa 10 min până devin
crocante.
Dressing
60 ml oțet din vin roșu
3 lingerie de ulei de măsline
1/4 linguriță de muștar
1/2 linguriță de oregano
1/8 linguriță piper măcinat
Informații nutriționale/porție
16g carbohidrați; Calorii 340 kcal; Proteine 25g;
Grăsimi saturate 3,8g; Glucide 3g; Fibre 4g; Colesterol 65mg;
Sare 385mg; Potasiu mg Sursa:diabetes.org
https://www.orinro.ro/diabetul/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu