joi, 12 mai 2016

ORINRO: Leacuri naturiste pentru a scăpa de durerile de cap





    Cu toții ne plângem de dureri de cap. Apar atunci când nu te aștepti și te împiedică să îți desfășori după bunul plac programul din acea zi. Categoria durerilor de cap este foarte mare, unele pot fi condiționate de procesele patologice din creier sau poate fi vorba de așa-numitele dureri de cap funcționale. Vă poate apuca durerea de cap și în cazul utilizării unor analgezice – medicamente împotriva durerii, dar pot provoca neplăceri și medicamentele cu efecte nedorite. Această stare poate însoți și alte afecțiuni ale capului sau gâtului și durerea poate apărea și în concordanță cu anumite proceduri medicale.
    Ne-am gândit să vă oferim câteva leacuri naturiste la care poți apela:
Ceaiul de mușețel poate fi un remediu ce te poate ajuta, având proprietăți calmante și antiinflamatorii, îți poate calma durerea de cap.
Pui întro cană două lingurițe cu flori de mușețel uscate, după care torni apă fierbinte. Lași la infuzat 10-15min, îndulcești cu puțină miere.

    Un alt remediu natural și eficient este salvia, o plantă care conține numeroase substanțe antiinflamatoare, care are rol antiseptic și antimicrobian. Infuzia și ceaiul de salvie sunt foarte benefice  în reducerea durerilor de cap. Pentru prepararea ceaiului avem nevoie de 250ml de apă fierbinte și o lingură de salvie pe care o lăsăm la infuzat timp de o oră. Se recomandă trei căni de ceai pe zi.
    Uleiul de lavandă, nu doar are un miros încântător dar are și calitatea de a avea un rol calmant, fiind eficient pentru tratarea migrenelor și a durerilor de cap. Nu trebuie decât să pui două picăturide ulei de lavandă într-un bol, apoi torni trei căni de apă fierbinte. Faci inhalații, deoarece vaporii acestui ulei te vor ajuta să scapi rapid de durere. Poți să îți masezi tâmplele cu acest ulei, dacă nu dorești să faci inhalații sau dacă suferi de dureri în jurul frunții și a tâmplelor.
    Lămâia este și ea un leac natural la care poți apela atunci când ai dureri de cap. Storci o lămâie, înmoi câteva dischete demachiante în această soluție, după care le aplici în zona tâmplelor. Le lași să acționeze zece minute.
    Un alt ulei esențial care te poate ajuta atunci când vine vorba de dureri de cap cauzate de creșterea tensiunii arteriale este cel de mentă. Pui două-trei picături de ulei de mentă într-un vas cu apă fierbine și inhalezi. Acesta este eficient și pentru vindecarea durerilor ce apar din cauza tensiunii prea mici, dar și a celor apărute când creierul nu primește suficient oxigen.
   Busuiocul este și el un leac la care poți apela cu încredere atunci când ai dureri de cap și migrene. Se prepară un ceai din câteva frunze de busuioc uscate, peste care se adaugă 250ml de apă și lași la infuzat timp de 15-20 de minute. Este indicat să-l bei neîndulcit. De asemenea, o eficiență sporită are și uleiul esențial de busuioc, este recomandat când apar dureri de cap cauzate de tensiunea musculară, pe fond de stres. Îți masezi tâmplele și fruntea cu câteva picături de ulei esențial, după care te relaxezi, câteva minute.
    Una dintre cele mai recomandate căi naturale care te vor ajuta să reduci fregvența migrenelor și a durerilor de cap sunt și schimbările în ceea ce privește alimentația. S-a constatat că anumite alimente au puterea de a influența severitate acestor dureri.
   În cazul în care întâmpinați dureri de cap iar remediul naturist nu își face efectul, consultați medicul de familie și începeți un tratament medical. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu