vineri, 20 mai 2016

ORINRO: Beneficiile consumului de pește și a fructelor de mare pentru diabetici





     Bolnavii de diabet trebuie să ducă o viață sănătoasă, ceea ce înseamnă că trebuie să facă multă mișcare, dar să țină și o dietă, astfel încât să nu fie afectat nivelul glicemiei.
Peștele și fructele de mare sunt alimente indicate diabeticilor, deoarece sunt o sursă importantă de grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale. Bolnavii de diabet de tip 2 trebuie să știe cum să prepare mâncărurile din pește și care sortimente sunt cele mai sănătoase.

     Somonul este întotdeauna o alegere bună, are un conținut ridicat de acizi grași Omega 3. Ajută la menținerea sănătății inimii, a creierului și a pielii. Îl poți găti la cuptor sau la grătar, cu puțină zeamă de lămâie. Se recomandă o porție de somon pe săptămână.
Un alt prieten ce-ți va fi aliat împotriva diabetului este codul, pe care îl poți găti la grătar. Codul este o sursă bună de minerale, grăsimi sănătoase și vitamine. Vitamina D care se găsește în acest pește ajută organismul la o mai bună absorbție a calciului, ce ajută la menținerea sănătății oaselor.
Păstrăvul are și el un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, dar și acid folic. Păstrăvul poate fi inclus în consumul persoanelor care suferă de diabet. Te poate ajuta la o mai bună funcționare a sistemului nervos, fiind important și pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Îl poți găti la cuptor sau la grătar și ai grijă să nu exagerezi cu sarea :). Membrii Asociației Americane a Inimii recomandă consumul a nu mai mult de 2500 de miligrame de sare pentru adulții sănătoși și nu mai mult de 1500 de miligrame pentru cei care suferă de hipertensiunea arterială. Se recomandă două-trei porții pe săptămână.
Mâncărurile cu creveți sunt permise persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet zaharat, pentru a ajuta la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. Poți consuma o porție de creveți pe săptămână. Creveți sunt necesari pentru consum deoarece au în componența lor au fier, seleniu și vitamina D, esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, au și proprietăți antiinflamatoare pentru organism.
Tonul este și el un pește gras în minoacizi grași Omega 3, dar și în aminoacizi, proteine și vitaminele A,E și B. Din acest motiv poate fi inclus în dieta persoanelor cu diabet. Se recomandă un consum de 150 de grame de ton pe săptămână.
Sardinele își fac și ele loc pe farfuria persoanelor cu diabet. Conțin acizi grași Omega 3, acizi grași Omega 6, cât și proteine.De asemenea, sunt bogate și în calciu și vitamina D. Este indicat să le prepari la cuptor, fără să faci exces de condimente. 

Poftă bună! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu