miercuri, 4 mai 2016

Miezul de nucă scade nivelul de zahăr în sânge







Consumul zilnic de nuci nu poate, ce-i drept să vindice, dar poate preveni cu success unele boli sau poate influența, în mod pozitiv, evoluția unor afecțiuni. Se recomandă nucile proaspete și de calitate.

Sistemul nostru imunitar respinge zilnic atacul celor mai diferiți agenți patogeni – bacterii viruși, ciuperci. Uneori sistemul imunitar poate fi slăbit din cauza unor condiții externe cum sunt stresul, solicitarea fizică extremă, lipsa de somn, alimentație deficitară, infecții și operații, dar și din cauza unor boli cronice grave.

În cazul diabetului zaharat de tip 2 care este o boală metabolică cronică, caracterizată de un nivel ridicat al glicemiei, predispoziția pentru această boală este eriditară. Astfel, există o probabilitate de până la 60% dea face diabet de tip 2, în cursul vieții, dacă rude apropiate, cum sunt părinții, au avut această boală. Excesul de greudate și viața sedimentară cresc și mai mult aceast risc. Cauza diabetului de tip 2 este rezistența la insulină, adică organismul nu mai reacționează la insulină.

Astfel, hormonul produs de pancreas nu mai poate transporta zahărul în cantități suficiente în celule, unde este stocat pentru obținerea energiei. La începutul bolii, organizmul încearcă să compenseze deficitul printr-o eliberare crescută de insulină, ceea ce duce la un nivel și mai ridicat al insulinei. În final, pancreasul nu mai poate produce insulină, crescând astfel nivelul zahărului în sânge. Netratarea diabetului de tip 2 în mod corespunzător – cu modificări ale stilului de viață, dietă, proceduri medicale, poate influența și deteriora vasele de sânge, organele corpului și nervii.
Cu o alimentație sănătoasă, care cuprinde printre altele și nucile, scăderea greutății și multă mișcare  se poate reduce numărul pacienților. Frunzele de nuc, care trebuie adunate în luna mai și iunie, conțin ulei eteric și tanin. 

Sub formă de ceai, ele stimulează metabolismul :
1 linguriță de Frunze uscate de nuc
1 cană de apă ferbinte
Turnați o cană de apă fierbinte peste frunzele de nuc 
și lăsați-le la infuzat timp de 10-15 minute.
Consumați zilnic 2 căni de ceai de Frunze de nuc.








 


Un comentariu:

  1. Consumati nuci in fiecare zi. Eu mananc o mana de nuci zilnic si dupa 3 saptamani , mi-a scazut glicemia de la 150-170 la 99 (masurat zilnic). Aveti incredere.

    RăspundețiȘtergere